Lopersinformatie

Inschrijf locatie: Kantine SAV, Raadhuislaan 10, 1613KR Grootebroek

Start inschrijving: 9:00 uur tot 15 minuten voor aanvang wedstrijd.

Start locatie: atletiek baan SAV, Raadhuislaan 10, 1613KR Grootebroek

Starttijden

5 Engelse mijl: 11:00 uur

10 Engelse mijl: 11:00 uur

Kidsloop: 10:15 uur

Afstanden

5 Engelse Mijl

Dit is een recreatieloop & wedstrijdloop voor zowel mannen als vrouwen. De lopers maken gebruik van hetzelfde parcours als de 10 Engelse Mijl en lopen 1 grote ronde. Door een aanpassing in het parcours dit jaar is de afstand iets langer geworden dan 5 Engelse Mijl,  ongeveer 8.4 KM. Start en finish is op de atletiek baan van SAV. Het parcours bevindt zich op de openbare weg en is vrij toegankelijk voor ander verkeer. We maken gebruik van verkeersregelaars die het verkeer op de kruispunten reguleren zodat u als loper ongestoord kunt doorlopen. U dient de bevelen van de verkeersregelaars op te volgen.

Start van de 5 Engelse mijl is om 11.00uur.

Route 5 Engelse Mijl (dit jaar ongeveer 8.4 KM)

10 Engelse Mijl

Ook wel 16,1 KM. Dit betreft een wedstrijdloop maar hier mag u als recreant natuurlijk ook aan deelnemen. Het parcours bestaat uit 2 ronden van circa 8 km met start en finish op de atletiekbaan van SAV. Het parcours bevindt zich op de openbare weg en is vrij toegankelijk voor ander verkeer. We maken gebruik van verkeersregelaars die het verkeer op de kruispunten reguleren zodat u als loper ongestoord kunt doorlopen. U dient de bevelen van de verkeersregelaars op te volgen.

Start van de 10 Engelse mijl is om 11:00uur.

Route 10 Engelse Mijl

Kleedgelegenheid

Er bevinden zich meerdere kleedkamers met douchgelegenheid op het terrein van de atletiek baan waar lopers zich kunnen omkleden en opfrissen.

Verzorging

Er is 1 verzorgingspunt onderweg met water. Bij een hoge temperatuur zullen wij een extra drinkpunt opzetten. Bij de finish ontvangt iedere loper een flesje/blikje sportdrank.

In de kantine van SAV op de atletiek baan is het mogelijk om een natje en een droogje te bestellen.

Categorieën

10 Engelse mijl

Mannen

Tot 40 jaar

40 tot 55 jaar

55 jaar en ouder

Vrouwen

Alle leeftijden

5 Engelse mijl

Mannen

Alle leeftijden

Vrouwen

Tot 40 jaar

40 tot 50 jaar

50 jaar en ouder.

Indien er minder dan 10 deelnemers in een categorie zitten dan zullen we de categorie schrappen en de deelnemers samenvoegen met de categorie ervoor.

Prijzen

Er zijn geldprijzen voor de nummers één, twee en drie in elke categorie.

Voor het verbreken van het parcours record is een bonus van 50 euro te verdienen.

10 Engelse Mijl

Mannen: 2018 Richard Wuisman Hollandia 57:52

5 Engelse Mijl

Vrouwen: 2017 Katinka de Jong Hollandia 31:32

Voor de vrouwen is de 10 Engelse mijl geen wedstrijd geweest de afgelopen jaren en voor de mannen is de 5 Engelse mijl geen wedstrijd geweest waardoor hier nog geen parcoursrecord voor is vastgesteld.

Indien er minder dan 10 deelnemers in een categorie zitten dan zullen we de categorie schrappen en de deelnemers samenvoegen met de categorie ervoor.

Prijzen worden uitgereikt na afloop van de loop als alle deelnemers binnen zijn en de uitslagen verwerkt zijn. Prijzen worden alleen overhandigd aan de lopers zelf en worden niet met iemand anders meegegeven.