Vrijwilligers gezocht !

Word ook onderdeel van ons vrijwilligersteam! Samen met anderen zorg jij ervoor dat de Kloetloop op rolletjes loopt en het voor iedereen een feestje is.

Je kunt helpen bij de inschrijving, waterposten, het uitreiken van medailles bij de kidsloop, op- en afbouwen van het parcours of bijvoorbeeld als verkeersregelaar ingezet worden. Lijkt dit je leuk? Meld je dan aan. Wij maken graag kennis met je! Stuur een mail naar wegcommissie@savatletiek.nl

Zonder vrijwilligers geen hardloopwedstrijden

Welke rol past bij jou?

Vrijwilliger Verkeersregelaar
Als verkeersregelaar ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op het parcours. Op de aangegeven tijden moet het parcours volledig vrij zijn van verkeer en dienen de deelnemers veilig het parcours af te kunnen leggen. Een serieuze en verantwoordelijke taak. De functie vereist dan ook een korte (online) cursus van ongeveer 30 minuten voorafgaand aan het evenement. Daarna heb je een certificaat op zak dat een jaar geldig is en ook voor andere evenementen ingezet kan worden! Als verkeersregelaar dien je minimaal 18 jaar te zijn. Kijk voor meer informatie over vrijwilliger Verkeersregelaars op de Stichting Verkeersregelaar Nederland.

Vrijwilliger verzorgingspost
Een goede verzorging van onze deelnemers onderweg is erg belangrijk. Op het parcours hebben wij dan ook een verzorgingspost. Bij deze posten worden de deelnemers voorzien van water. Samen met een team van andere vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor het klaarmaken en uitgeven van water. Na afloop van het evenement wordt de verzorgingspost weer opgeruimd.

Vrijwilliger op- en afbouwploeg
Natuurlijk is er genoeg op en af te bouwen. Op deze plekken moeten bijvoorbeeld spandoeken opgehangen worden, moet er bewegwijzering geplaatst worden en moet het inschrijfbureau ingericht worden. Deze werkzaamheden zijn vaak ook een dag voor de Kloetloop, op zaterdag.

Vrijwilliger inschrijfbureau
Alle deelnemers halen hun startnummer op. Deelnemers die zich niet online hebben ingeschreven en last-minute besluiten aan de start te willen staan, kunnen zich op de dag zelf nog inschrijven. We hebben je hulp hard nodig bij het uitreiken van het juiste startnummer bij de na-inschrijving.

Vrijwilliger start/finish
Als vrijwilliger in het start- en finishgebied kun je ingezet worden om alle deelnemers naar het startvak te begeleiden. Ook kan het voorkomen dat je wordt ingezet om te helpen met het afknippen van de registratie tag, het uitreiken van de medailles bij de kidsloop, sportdrank, het water of fruit.